Πώς να τρυπήσετε ένα υαλότουβλο

Πώς να τρυπήσετε ένα υαλότουβλο

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν με τη διάθεση να βρίσκεται στο κόκκινο των εορτών και οι ιδέες για δημιουργική απασχόληση του μυαλού και όχι μόνο, ολοένα και μεγαλώνουν. Έτσι, γεννήθηκε και η ιδέα της διακόσμησης υαλότουβλων. Όχι απλά του χώρου με υαλότουβλα, αλλά της διακόσμησης του ίδιου καθεαυτού υαλότουβλου, εσωτερικά και εξωτερικά. Εμείς θα μιλήσουμε κυρίως για την εσωτερική του διακόσμηση.

Πώς λοιπόν μπορούμε να διακοσμήσουμε ένα υαλότουβλο εσωτερικά; Μα φυσικά, θα πρέπει να το τρυπήσουμε πρώτα! Πώς? Με καλή διάθεση και ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  • Με τη βοήθεια ενός διαμαντοτρύπανου ανοίγουμε προσεκτικά την τρύπα που θέλουμε πάνω στο υαλότουβλο, προσέχοντας το σημείο που θα δημιουργηθεί η τρύπα να είναι όσο το δυνατόν στη μέση της πλευράς του υαλότουβλου. Η κίνηση του τρυπανιού θα πρέπει να είναι κάθετη με το υαλότουβλο, σταθερή και χωρίς βιασύνη.
  • Παράλληλα με το τρύπημα, θα πρέπει να ρίχνουμε νερό πάνω στο σημείο που τρυπάμε, έτσι ώστε να αποφύγουμε την πύρωση του τρυπανιού και κατ΄επέκταση το σπάσιμο του υαλότουβλου.
  • Μετά από 4-5 λεπτά περίπου, το υαλότουβλο θα έχει ήδη τρυπήσει και αφού το καθαρίσουμε με νερό μέσα-έξω και το αφήσουμε να στεγνώσει, είναι έτοιμο για διακόσμηση!

Μπορούμε να τοποθετήσουμε μέσα στο υαλότουβλο φωτάκια, χαλίκι, άμμο, ακόμα και νερό. Δε μας δεσμεύει τίποτα, εφόσον φυσικά αυτό που θα τοποθετήσουμε να χωράει μέσα από την τρύπα που φτιάξαμε. Στη συνέχεια μπορούμε να ασχοληθούμε και με τη διακόσμηση της εξωτερικής πλευράς του υαλότουβλου. Υπάρχουν ποικίλοι τρόποι, όπως η τεχνική του ντεκουπάζ, τα αυτοκόλλητα βινυλίου ή ακόμα και τα απλά, η ζωγραφική και διάφοροι άλλοι, που αν ενεργοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας, σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!